INTERNATIONAL LAW - SPORT BUSINESS - MANAGEMENT STRATEGY - POLICY COMPLIANCE - RESEARCH & CONSULTING SERVICES

St. Louis, USA, Tel: 812-272-3598       facebook circle  youtube circle  instagram circle  linkedin circle

«Nα γίνει θεσμός το ΕVE!»

maria kalara

Η έμπειρη προπονήτρια Μαρία Καλαρά μίλησε για το μεγάλο event του βόλεϊ τον Μάρτιο

Το δεύτερο European Volleyball Exposure έρχεται στην Ελλάδα και υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις και προσδοκίες. 

Τα κορυφαία πανεπιστήμια και προπονητές βόλεϊ της Αμερικής έρχονται σε Αθήνα (8-9 Μαρτίου, American Community Schools) και Θεσσαλονίκη (10-11 Μαρτίου) για ένα τετραήμερο camp γεμάτο με ευκαιρίες και εμπειρίες ζωής για τα καλύτερα ταλέντα του Ελληνικού βόλεϊ.

Αθλήτριες γεννημένες από το 1999 έως και το 2005 θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους και να αξιολογηθούν από προπονητές ομάδων του NCAA, τα πανεπιστήμια των οποίων μέσα από προγράμματα πλήρους υποτροφιών δίνουν την δυνατότητα στις ταλαντούχες αθλήτριες να απολαύσουν εμπειρίες ζωής, φοιτώντας σε αμερικάνικα πανεπιστήμια. 

Η Μαρία Καλαρά μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή Sports Club με την ιδιότητα της υπεύθυνης του event στην Ελλάδα, της προπονήτριας, αλλά και της μητέρας, καθώς η κόρη της Ιωάννα Χαριτωνίδη μέσα από αυτή την διαδικασία υπέγραψε για την επόμενη σεζόν στο πανεπιστήμιο Texas Rio Grande. 

«Θέλουμε αυτό το event να γίνει θεσμός. Η εταιρεία NOMOS με επικεφαλής τον Τάσο Καμπουράκη έχει ένα μεγάλο team υποστήριξης από Αμερική και Ελλάδα. Προσπαθούμε να δώσουμε στις ελληνίδες αθλήτριες, την ελπίδα ότι το βόλεϊ δεν σταματάει στην Γ΄ Λυκείου, όπως είθισται στην Ελλάδα, αλλά μπορείς να τα συνδυάσεις όλα. Στην Αμερική θέλουν και καλές μαθήτριες και καλές αθλήτριες. Πέρσι έγινε το πρώτο διήμερο προπονητικό event. Είχαμε κατακλυσμό αιτήσεων και μετά από διαδικασία αξιολόγησης συμμετείχαν πολλά παιδιά από Ελλάδα, αλλά και γενικά από τα Βαλκάνια, από Σερβία και Βουλγαρία. Το EVE παρακολούθησαν προπονητές από μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Tο αποτέλεσμα ήταν τρία παιδιά από αυτά που συμμετείχαν στο περσινό event να υπογράψουν σε Αμερικάνικα πανεπιστήμια, ενώ συνολικά 14 Ελληνίδες αθλήτριες φοιτούν και αγωνίζονται στο κολεγιακό πρωτάθλημα», σχολίασε αρχικά η προπονήτρια του Αγίου Στεφάνου, ενώ στην συνέχεια επεσήμανε: «Είναι ένα τολμηρό εγχείρημα να πραγματοποιήσουμε το event σε δύο πόλεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Υπάρχει όμως μεγάλη ανταπόκριση από γονείς και παιδιά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ουσιαστικά προπόνηση με στόχους. Εγώ στήνω το προπονητικό κομμάτι, κατόπιν συνεννόησης με τους προπονητές της Αμερικής, ο οποίοι θέλουν να δουν συγκεκριμένα πράγματα από την κάθε αθλήτρια μέσα στο γήπεδο. Ο επίλογος των events είναι τα παιχνίδια. Στο τέλος οι προπονητές δίνουν χρήσιμες πληροφορίες στα κορίτσια και τα αξιολογούν με σκοπό κάποια από αυτά να βρεθούν στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου».

Αναφορικά με τις υποτροφίες η Μαρία Καλαρά τόνισε: «Θα ήμασταν χαζοί, αν στοχεύαμε να στείλουμε τα παιδιά στην Αμερική και να πληρώνουν οι γονείς. Επειδή ως γονιός έχω περάσει από αυτή την διαδικασία σας λέω ότι το κόστος που θα επιβαρυνθούν οι γονείς είναι μόνο το πρώτο αεροπορικό εισιτήριο από Ελλάδα για Αμερική. Οι αθλητές που βρίσκονται κάτω από την… ομπρέλα της NOMOS έχουν πλήρη απαλλαγή από την τετραετία φοίτησης. Μιλάμε για ένα κόστος υπέρογκο για κάποιο παιδί χωρίς υποτροφία που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 200.000 δολάρια!».

Για το επίπεδο της Volleyleague Γυναικών και της Pre League όπου φέτος συμμετέχουν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, είπε: 

«Είναι πολύ αισιόδοξο ότι κάποιες δυνάμεις δραστηριοποιούνται  ξανά στο γυναικείο βόλεϊ και ελπίζουμε να φέρουν μία άλλη πνοή. Η Α1 Γυναικών μετά την περσινή… κατρακυλά, δείχνει δείγματα ανάκαμψης.  Όχι ότι το πρωτάθλημα έχει σχέση με αυτό που ήταν πριν κάποια χρόνια, αλλά τουλάχιστον είναι ανταγωνιστικό. Δεν είναι δεδομένες οι θέσεις, γίνεται… μάχη για την παραμονή στην κατηγορία, ενώ όσον αφορά την κορυφή δεν νομίζω ότι κάποια ομάδα μπορεί να αμφισβητήσει την… παντοκρατορία του Ολυμπιακού. Αυτό που κρατάω είναι η παρουσία των νέων παιδιών, που μάλιστα έχουν μάχιμο ρόλο και όχι ρόλο κομπάρσου. Είναι πολύ αισιόδοξο και πιστεύω ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για το άθλημα μας». 

Όσες αθλήτριες ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο European Volleyball Exposure θα πρέπει αρχικά να συμπληρώσουν την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο λινκ https://nomosllc.com/nomos-eve-2019/dilosi-endiaferontos-simmetoxis

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Μαρία Καλαρα (τηλ. 6973373168) και τον Άρη Ζαφειράτο (τηλ. 6971784689)

Contact NOMOS LLC

St. Louis, USA


info(at)nomosllc.com


US Tel: (+1) 812-272-3598


EU Tel: (+30) 6946-454137